logo
logo

BEZBEDNOST


Posebnu zahvalnost u ostvarivanju naših ciljeva i realizaciji aktivnosti dugujemo mesnoj zajednici Panonija koja nam je omogućila sve uslove kako bi se naš kamp mogao realizovati. U saradnji sa njima uspeli smo da obezbedimo uslove u kojima bi deca bila sigurna tokom celog boravka u prirodi.

U samoj blizini kampa (na 300m udaljenosti ) nalazi se ambulanta koja nam je uvek dostupna, a bolnica se nalazi na 20km od Panonije(u mestu Bačka Topola).

Bezbednost šume se redovno proverava, kako bi deca tokom boravka u njoj bila sigurna. Šuma, a posebno prostor gde deca borave, se redovno prska protiv krpelja. Pored toga, treneri svako jutro pregledaju decu kako bi bili sigurni da nemaju krpelja.

U slučaju kiše imamo objekte u kojima bismo realizovali naše aktivnosti. U samoj šumi se nalaze dve drvene kućice koje su nam na raspolaganju, kao i vatrogasni dom koji se nalazi u samoj blizini kampa.

Jezero koje koristimo za realizaciju aktivnosti je akumulaciono jezero Sava. Naročito je značajno jer je dno jezera delom izbetonirano i svojom dubinom pristupačno za one koji ne znaju ili slabije znaju plivati. Treneri su prošli obuku spašavanja na vodi. Ispravnost vode u jezeru se stalno proverava, iako nema otpadnih voda, niti nekih drugih zagađivača koji bi ugrožavali kvalitet vode. Na jezeru se nalaze toaleti, kao i tuševi koje koristimo posle svakog kupanja.

Deca svakog dana imaju 3 obroka i užinu. Hrana se priprema u obližnjem hotelu Biser, i ispunjava sve standarde koji se tiču bezbednosti hrane.

PRAVILNIK

Prtljag

Ne treba pakovati deci suviše stvari. Bilo bi dobro da deca ponesu manje torbe koje mogu staviti u šatore. Treba slediti spisak koji će roditelji dobiti od Omladinskog udruženja "Vidre". U kamp ne treba nositi vredne i skupocene stvari. Treneri kampa neće biti odgovorni u slučaju gubitka, krađe ili bilo kakvog oštećenja istih.


Disciplina

Na samom početku kampa deci će biti pročitan i objašnjen pravilnik kampa koji će morati poštovati radi svoje sigurnosti, a i dobre atmosfere u kampu. Dete koje bude prekršilo pravila o disciplini biće udaljeno iz kampa. Novac udaljenog deteta ne vraća se roditeljima.


Slatkiši

Deci ne treba pakovati slatkiše, niti bilo kakve grickalice. Uzimanje slatkiša i grickalica bi poremetilo predviđene obroke, a i držanje istih u šatorima bi privuklo razne insekte. Ukoliko deca ponesu slatkiše i grickalice, pri dolasku u kamp moraće da ih predaju trenerima.


Mobilni telefoni

Mobilni telefoni na kampu su zabranjeni, kao i sve vrste elektronskih uređaja. Deca treba da budu posvećena radu i da se skoncetrišu na aktivnosti koje su predviđene. Mobilni telefoni bi pokvarili celu koncepciju kampa, a to je da decu bar na kratko odvojimo od elektronskih uređaja. Roditelji mogu da nazovu na brojeve telefona trenera u dogovoreno vreme.